ŠOLA V NARAVI 4. RAZRED 15. 4. – 19. 4. 2024

  1. DAN

Po vijugasti cesti smo se pripeljali v Dom Planinka na Pohorju, ki se nahaja na 890 m in je z vseh strani obdan z gozdom. Po namestitvi v sobah smo ga med iskanjem malih in velikih vej za kurišča že malo raziskali. Zvečer pa smo se ob različnih igrah spoznavali z učenci iz Mošenj in Radovljice.

2. DAN

Dan smo začeli z jutranjim sprehodom, nadaljevali pa smo s plezanjem in lokostrelstvom. Tekom dneva nas je pobelilo, tako da smo preostanek dejavnosti – raziskovanje gozda in večerni pohod, izvedli v snegu. Še dobro, da ima dom sušilnico!

3. DAN

Prebudili smo se v sončen dopoldan in ga izkoristili za daljši pohod do smučišča na Pohorju. Popoldne smo se urili v orientaciji v okolici doma, kjer smo iskali različne točke. Dan smo zaključili z miselnimi igrami ter kvizom.

4. DAN

Pa smo ju dočakali – čokoladni namaz za zajtrk in adrenalinski park! Kuharice iz CŠOD Pohorje so za slavljenca pripravile torto, s katero smo se posladkali po kosilu. Popoldne smo se urili v veščinah preživetja v naravi in v gozdu izdelali bivak. Zvečer smo z zanimanjem spremljali zaključno prireditev Pohorje ima talent. Še enkrat spat in bomo doma …

5. DAN

Zadnji dan smo namesto jutranje telovadbe pakirali in pospravljali sobe. Odpeljali smo se še na kratek obisk mariborskega terarija in akvarija, nato pa kmalu zatem skočili staršem v objem. Petdnevni tabor v CŠOD Planinka na Pohorju je bila super izkušnja! 

Fotografije in besedilo: Anja Ržišnik Martinec