ŠOLA V NARAVI KOČEVJE- 4. RAZRED

  1. DAN

Danes smo raziskovali Kočevje. Orientirali smo se s pomočjo smeri neba, si od zunaj ogledali cerkev sv. Jerneja in izvedeli, zakaj se kočevska reka imenuje Rinža. Na sončni postojanki ob njeni obali nam je učitelj Jure povedal legendo o Frideriku in Veroniki. Na poti do Rudniškega jezera smo se zabavali z rogozovimi semeni. Pri jezeru nabirali “črno zlato” in opazovali tamkajšnjo naravo. Zvečer nas čakata le še nočni pohod in topla postelja. 

2. DAN

Dan smo začeli s sprehodom do kraške jame, ki smo si jo ogledali tudi od znotraj. Upali smo si celo ugasniti vse baterijske svetilke in v popolni temi prisluhniti jamskim zvokom. Ker nas je presenetil dež, smo preostanek dneva preživeli v domu. Spekli smo slastne rogljičke in učencem iz Velenja pokazali, kaj znamo.

3. DAN

Naša prva dejavnost v tem dnevu je bila izdelava lesene ptičje hišice. Nadaljevali smo z lokostrelstvom. K sreči nihče ni zadel srčka na tarči, saj bi to pomenilo, da bi tisti jutri na večernem plesu moral plesati z nasprotnim spolom 😊 Po popoldanskem počitku smo odšli na pohod do enega najboljših trail centrov v Evropi. Z Mošnjani smo se že kar malo spoprijateljili. 

4. DAN

Predzadnji dan smo se zbudili v sončno jutro. Odšli smo v gozd, kjer smo odkrili jelenje in volčje stopinje, pobliže spoznali mrest žab sekulj in raziskovali rastline v gozdu. Po kosilu nas je čakal vrhunec tedna – vožnja s kanuji do slapu smrti. Z “rdečim ferrarijem” in “rumenim lamborghinijem” smo  varno priveslali do doma. Zvečer nas čaka še finale v igri Štrbunk in poslovilni ples. 

5. DAN

Zadnji dan nas je čakal veliki finale: pakiranje kovčkov in tekmovanje v orientacijskem teku z imenom “Lov na lisico”. Zatem smo pojedli še zadnje kosilo in se še zadnjič zbrali v večnamenskem prostoru, kjer so nam podelili priznanja. Poslovili smo se od kuharic, učiteljev in učencev iz OŠ Bratov Letonja in se odpeljali proti domu – polni različnih vtisov.

Besedilo in fotografije: Anja Ržišnik Martinec